Mijn Weblog


Vroeger als klein meisje droomde ik ervan om juf te worden.

In 1975 ben ik begonnen met mijn eerste baan in Lemelerveld. Daar heb ik ruim 7 jaar gewerkt. Na 11 jaar voor mijn vier dochters te hebben gezorgd, ben ik weer gaan invallen. Eerst in ’s Heerenberg, daarna in Eibergen en Groenlo.

Door al deze verschillende scholen heb ik ervaring opgedaan in alle groepen. Omdat ik van afwisseling houd en ook zelf wil blijven leren, ben ik gaan solliciteren toen er op de St. Jozefschool in Zieuwent een vacature was. Op deze school heb ik nieuwe ervaringen opgedaan op het gebied van extra begeleiding van kinderen die dit nodig hadden. Daar heb ik veel van geleerd.

Mijn grootste interesse ligt bij het lezen en alles wat daarbij komt. Gelukkig kan ik me daar verder in specialiseren op deze school. Dus ons motto “ruimte om te groeien” is voor iedereen die hier werkt van toepassing.

Ik heb me mogen ontwikkelen tot leescoach van de St. Jozefschool. In die hoedanigheid ben ik de contact persoon voor de BoS (bibliotheek op school) en verzorg ik de seriekast in de hal. Deze seriekast levert de kinderen, maar ook mezelf erg veel plezier op. Een aanrader voor elke school.

M.i.v. dit schooljaar (2014-2015) werk ik 5 ochtenden in het atelier, waarin lees-, reken- en spellingactiviteiten gegeven worden voor verschillende groepen. Het is nooit saai. Mijn doel is om de kinderen die hier komen werken, verder te brengen in hun ontwikkeling op taal-, lees- en rekengebied.

Mijn droom van nu is, nog steeds, om tot en met de laatste werkzame dag met net zoveel plezier in het onderwijs te werken als waarmee ik begonnen ben.

Werken op de St. Jozefschool is voor mij een feest.

 

Riet Nijenkamp

Deze site doorzoeken

Contact

St. Jozefschool
Dorpsstraat 66
7136 LN  Zieuwent
0544-351577
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JozefZieuwent